Och för motståndet står Gotlandslaget Fardhem Garda BK som förra helgen förlorade i direktkvalet till trean mot IFK Uppsala.

– Jag såg den matchen och det känns som att vi har koll på dem. Visst, det är lite lurigt i och med att man inte vet om de hade alla spelare med i den matchen, säger Fannas tränare Göran Westerberg.

Laget åkte mot Gotland under fredagskvällen och det är ett nytt upplägg som väntar i och med den långa resan till bortamatchen.

– Vi ser det bara som positivt. Vi var på träningsläger på Åland tidigare i år och vi ser det här som en liknande grej. Det blir lite utöver det vanliga och grabbarna ser det bara som roligt att det blir lite extra.

Hur går tankarna inför det här kvalet?

– Vi ser det helt och hållet som en bonus att vi kommit hit. Men för den sakens skull så går vi in med inställningen att vi ska vinna matcherna vi ställer upp i. Vi har en jäkligt bra form och under hösten har vi fått en allt starkare tro på att vi kan vinna matcher, menar Westerberg.

I och med att kvalet kom lite som en överraskning finns en del spelare inte tillgängliga av olika anledningar.

– Nej, så är det, men det är inget vi lägger någon vikt vid. Vi känner att vi ställer ett slagkraftigt lag på banan och Fardhem ska behöva vara riktigt bra för att slå oss. Känns som vi har en god chans och det känns roligt att börja med den här matchen.

Vilken typ av match förväntar du dig?

– Mot Uppsala spelade de med en låg 4-2-3-1-uppställning, med en ganska rak backlinje. Utefter det har vi en plan hur vi vill spela, kanske försöka hitta ytorna bakom deras backlinje. Men vi får se, det kan ju hända att de spelar annorlunda och då får vi anpassa vår plan.