Det har varit en lång sommar med lång laddning inför starten på femtonmannasäsongen för ERK. På tisdagen var det äntligen dags när ERK åkte till Stockholm för att möta Exiles. Det rutinerade stockholmslaget gjorde dock processen kort och vann med 63–0 mot Enköping.

– Vi stod emot i 40 minuter ungefär och då var vi riktigt bra. Men att få stryk i 80 minuter är jobbigt, säger ERK:s tränare Niklas Proos.

Vad var det som inte fungerade?

– Det var första matchen på säsongen, det var en veckomatch och vi saknade lite spelare, säger Proos.

– Backarna var jätteduktiga hela matchen, men vi hade problem med viss orutin. Exiles är väldigt rutinerade och levde på sin rutin mot oss.

ERK har ett ungt lag som under hela våren och sommaren har spelat sjumannarugby. Det innebär också att omställningen till femtonmanna är ganska stor.

– Tjejerna är unga och inte speciellt vana vid femtonmanna. Det är en stor omställning, men det är någonting som vi kommer att lösa, säger Proos och fortsätter:

– Jag tror att vi kommer bli betydligt bättre. Det är jag hundra procent säker på.

ERK hade några spelare borta. Under helgen var flera iväg och spelade Scandinavian Open och dessutom har man några skador på lagret. Men redan till nästa vecka kommer ett gäng tillbaka.

– Det är bland annat Emma Hellsten och några till som kommer tillbaka. Jag tror att det kommer se riktigt bra ut.

Är det skönt att säsongen är igång?

– Absolut, det är jätteskönt och det ska bli kul att köra femtonmanna. Det här kommer nog bli bra, säger Proos.