Delad poäng i sekunddrama

Enköpings HF gjorde en av säsongens bästa prestationer när man stod upp mot topplaget Sollentuna.

Lovisa Wigh och Enköpings HF stod för en riktigt stark insats hemma mot topplaget Sollentuna.

Lovisa Wigh och Enköpings HF stod för en riktigt stark insats hemma mot topplaget Sollentuna.

Foto: Anders Hallman

Handboll2019-11-23 15:42

Klockan stod på 59.59 när jublet utbröt i Idrottshuset.
Anledningarna? Nora Sagström, ett viktigt mål och en oväntad poäng.

Med en sekund kvar kunde en av Enköpings bästa spelare för eftermiddagen kontra in 20–20 mot gästerna som var på väg mot en väntad seger. Nu blev det istället en oväntad poäng för Enköping och tränare Tomas Wigh var nöjd med sitt lag efter den dramatiska upplösningen.

– Det var en sån där poäng som man får se som bonus – en poäng som inte fanns med i kalkylen på förhand med tanke på hur säsongen varit för oss och för dem. Men så är det, underskattning är en bra motivator. Tror kanske att de hade räknat hem två poäng i den här matchen på förhand.

Att det skulle bli tufft för Sollentuna stod klart redan från början. Enköping visade upp ett kompakt försvarsspel och stundtals effektivt anfall. I halvtid hade man en ledning med 8–6. Mycket tack vare målvaktsesset Jessica Anshagen.

– Hon är en av seriens bästa målvakter och hon styrde upp vårt försvar på ett lysande sätt, precis som man vill ha det som tränare. Sen måste jag säga att hela laget gjorde en stark insats och verkligen bjöd upp. Vi sa innan och i paus att oavsett ställning så skulle vi kriga i närkamperna och verkligen få dem att arbeta för poängen. Det gjorde vi, avslutar Wigh.

Bästa målskyttar i Enköpings HF var Nora Sagström med sex mål, följt av Vendela Tapper, Natalie Hjälm och Hanna Tapper på tre mål vardera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!