"Vet om att det blir tufft"

ESK Hockey är inne i en tuff period och veckans matcher tillhör två av de svåraste på förhand. Först ut: Väsby på bortaplan.

ESK och Glenn Guttelvik går in i en svår match och vecka.

ESK och Glenn Guttelvik går in i en svår match och vecka.

Foto: Anders Hallman

Ishockey2019-11-05 19:30

Söndagens förlust hemma mot Hanviken var tung för ESK Hockey efter att man tappat ledningen tre gånger om. Under onsdagen får man snabbt en chans att revanschera sig när man gästar ett starkt Väsby på bortaplan i Vilundaparkens ishall.

– På pappret är det en tuff match, det vet vi om. Men vi behöver hitta tillbaka till vårt spel som vi inte riktigt visade upp i söndags, konstaterar lagets coach Johan Jonsson inför lagets sista förberedande träning.

– Framför allt måste vi hitta den karaktär vi visat upp tidigare, där vi gör allt som krävs och jobbar för de som sitter bredvid oss i båset och spelar bredvid oss på isen.

Väsby har gått starkt i Hockeyettan hittills och ligger på fjärde plats inför matchen. Det första mötet lagen emellan slutade med Väsbyseger 4–2 i en jämn tillställning.

– Det var ju säsongens andra match, så mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Men det brukar vara bra och täta matcher mellan oss och jag förväntar mig egentligen inget annat av onsdagens match. Ska bli kul, framför allt för att det är en chans till revansch på oss själva sen senaste matchen.

Truppen kommer till stora delar vara densamma som i helgen. Marcus Johansson, Niklas Rigelius och Filip Andersson saknas fortfarande. Däremot finns en chans att Marcus Collin kan finnas tillgänglig för spel efter en tids frånvaro.

Matchdags

Väsby IK HK ESK Hockey
Hockeyettan Östra
Onsdag 19:00
Vilundaparkens Ishall

Karta: Vilundaparkens Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!