Svar till Hemtjänsten ska ge omsorg inte vara matbud
Jag tror knappt mina ögon när jag läser ditt så noga uträknande svar, Erik Rova. Det visar inte bara på ett totalt ovetande om hur vi arbetar i hemtjänsten utan också på hur fel en ekvation kan bli när man inte räknar med alla variabler.
Kanske borde du som politiker ta reda på hur matleveranser går till innan du ser miljonerna rulla all sin väg.
Jag kan ha överseende med det argumentet om temperatur på matlådan som inte kan garanteras. Detta trots att jag aldrig hört att någon av våra kunder blivit sjuk av en matlåda någon gång.
Undernäring däremot.
Men så här ligger det till. I de allra flesta fall där kund ska ha en matlåda så finns även både tillsyn och måltidsstöd som insats.
Du verkar nästan tro att vi jobbar likt Foodora men det kan jag lugna dig med att så jobbar inte vi.
Nu utan matlådor kommer vi att ha tjugo minuter på oss att laga lunch eller middag till kunden. Det kommer blir då tyvärr ofta snabbmakaroner, pulvermos och något som går att koka upp eller steka snabbt. Eller så en mikrolåda med fryst färdigmat.
Vi måste ju även hinna diska efter oss och kanske även hjälpa till på toaletten också.
Då det nu även dragits ner på vår kringtid till kund så blir besöken nu även ännu lite kortare.
För som jag påpekat tidigare kan vi inte springa eller cykla snabbare heller då det är max 20 kilometer i timmen som är tillåtet att cykla i stan och jag tror det är omöjligt att springa fortare faktiskt.
Ingen vård av våra äldre och heller ingen omsorg går till spillo till följd att vi tar med oss en matlåda från ett värmeskåp i en matväska som håller värmen då vi ändå ska till kund för tillsyn, omsorg och måltidsstöd.
Så räkna om jag räknar rätt, så kommer det att kosta mycket mer med undernärda kunder och sönderstressad personal.