Utanför bageriet i Ica-butiken står en kyldisk smällfylld med semlor. För andra året i rad står butikens bageri som segrare i EP:s semmeltest.
När bagerichefen Perry Meison gratuleras till vinsten har han bara en kommentar.
– Det är förjävla bra, säger han.
Efter förra årets seger kunde man tro att det vinnande semmelreceptet skulle bevaras men så är inte fallet. Massan i semlan har fått ett nytt recept med grövre bitar för i år.
– Vi nöjde oss inte och ville bli bättre ändå, säger Perry Meison.
Det verkar ha givit resultat. Runt 35 000 semlor säljer bageriet varje säsong och nu förbereder de inför att göra 10 000 semlor på fettisdagen om en knapp vecka. För bagerichefen själv blir antalet semlor som konsumeras något mindre.
– Jag åt ett lock förra året och tänkte äta ett lock i år igen. Man är rätt nöjd med semlor, skrattar Perry Meison.
Man kan tro att den hemliga ingrediensen är kärlek, men bagerichefen Perry Meison har en annan förklaring när EP frågar vad semmelsuccéns hemlighet är.
– Det är ju jag, säger Perry Meison med glimten i ögat.
Han förklarar sen att en fluffig bulle är det viktigaste, men att perfekt vispad grädde och smakrik fyllning samtidigt spelar stor roll. Helheten verkar vara det som i slutändan resulterar i en stabil semla.
– Bra grejer och att hålla ner priserna är viktigt, alla ska kunna smaka semlor, säger Perry Meison stolt.