Ur högtalarna strömmar lite salsatakter, tapeterna är nya och ovanför baren hänger gnistrande rena vinglas. Restaurangen Caliente har öppnat på nytt.
– Jag har valt tapeter och färgen på väggarna i restaurangen. Nu tycker jag det känns jättemysigt här, säger Amanda Lindqvist.
Men det är i köket hon kommer tillbringa sin tid och trivs bäst, eftersom hon är kock och säger att hon älskar att laga mat. Hon visar in i köket där hon är i full färd med att förbereda grönsaker till quesadillas.
Ögonblicket när ni öppnade och första maten gick ut till gästerna?
– Jag tänkte ju – undrar om de kommer tycka min mat är god? Och när jag kom över den här första nervositeten, för det är första gången jag jobbar i ett sånt här kök, så gick det jättebra, säger hon.
Tidigare har hon jobbat i lunchkök och bakat på Westerlundska gymnasiet. Parallellt med Caliente kör hon på med sin egen cateringverksamhet också, där hon lagar mat hemma hos kunderna.
Hur känns det att leda arbetet framöver när ni är fler kockar här inne?
– Ja, det gäller att de kockar som ska jobba kan göra det jag gör, om jag är borta. Så jag skriver ned recepten och så.
Hon vill laga maten från grunden och inte tillsätta för mycket kryddor, utan tycker råvarorna ska kunna mycket stå på egna ben.
– Det tar tid, det gör det. Jag smakar hela tiden. Och det ska dofta gott.
Hon bor på en lantgård i Torsvi, sydost om Enköping, med sin sambo och treåriga dotter. Till vardags gillar hon att plantera, odla och ta hand om djuren som de har. En minigris vid namnet Greta nämns bland annat. Och laga mat det gör hon även på fritiden.
– Igår kokade jag vildsvinsfläsksida, hemodlad pak choi och rostade jordnötter, säger hon med ett skratt.
Inga snabbmakaroner i sikte hemma alltså.
Från lantlugnet till stress i ett restaurangkök, hur hanterar du det?
– Jag har fått diabetes typ ett. Så jag ska inte stressa.
Amanda Lindqvist fick typ två en månad innan dottern föddes. Något läkarna trodde skulle gå bort. Men ett halvår senare fick hon typ ett istället. Något som är obotligt.
– Taktiken är att jobba mycket med att förbereda inför kvällarna. Jag måste alltid planera och ha koll på blodsockret.
Stora drömmen är att driva verksamhet med mat på egna gården:
– Men det ligger långt bort än, säger Amanda Lindqvist.