Nya puckar: Rikard öppnar i gamla Ice – premiär under hockeymatch

Sportbaren Ice har fått en ny krögare som tar över lokalen.
Med nytt namn och idéer blir premiäröppningen i samband med en av sensommarens stora sportevenemang.

Rikard Poikela, 35, är en Enköpingsbo som beskriver sig själv som en entreprenör som gillar att driva egna projekt. Krog, nöje och idrott ligger varmt om hjärtat.

Rikard Poikela, 35, är en Enköpingsbo som beskriver sig själv som en entreprenör som gillar att driva egna projekt. Krog, nöje och idrott ligger varmt om hjärtat.

Foto: Privat

Näringsliv2025-07-02 05:00

Nu står det klart att det blir en Enköpingsbo som tar över Ice lokal. En företagsprofil som inte är helt obekant med vare sig sport eller bar. Men just nu är det sporten krabbfiske med sina söner han utövar – på sin semester.

– I början av augusti får jag tillträde till lokalen. Just nu är jag på Västkusten på en camping, säger Rikard Poikela, 35 år.

50 meter från Ice lokal driver han sedan 2015 Enköpings bowling. Nu tar han chansen att få utöka den verksamheten. För drygt ett år sedan gjordes en omfattande renovering och ökade ut möjligheterna. Bowlingverksamheten fick ett rum till där gäster kan sitta och äta och som också hyrs ut till olika sällskap och kalas.

– Även om det slog väl ut så känner vi oss ibland trångbodda. Vi behöver mer yta, så i första hand utöka servicen till utövarna och besökarna till Idrottshuset och Bachohallen, säger Rikard Poikela.

Idrottare, hallbesökare, deltagare i cuper och träningsläger och större festsällskap – alla dessa behöver någonstans att äta och umgås menar han. Och namnet avslöjas:

– "Restaurang Puck och tugg".

Berätta om namnvalet?

– När jag spelade hockey fanns restaurang Pucken i den lokalen. Jag minns att jag åt mellanmål där och gjorde läxor. Tugg för att det ska vara en plats att hänga på, umgås och "tugga". De som vet vad Pucken var vet bilden av vad jag vill förmedla att de kan förvänta sig, säger han.

Allt är inte glasklart ännu. Förutom att det ska vara en uppskattad träffpunkt. Tanken är att restaurangen ska vara öppen för alla, oavsett sportintresse eller inte, vuxna som barn. Aktiviteter som biljard och dart står också på listan. Även livemusik beroende på tillfälle.

– Mat och dryck i kombination med aktivitet är något jag tycker är kul.

De som kommer driva restaurangen tillsammans är tre stycken sportintresserade män, som redan idag driver både Enköpings och Strängnäs bowling ihop. En av delägarna är Rikard Poikelas far, Ari Poikela. Han är en tidigare elitspelare inom bowling och som även drivit bowlinghall sedan 1996.
"Och den tredje delägaren, Stefan Yngström, han har bland annat VM-guld i bowling" berättar Rikard Poikela.
De som kommer driva restaurangen tillsammans är tre stycken sportintresserade män, som redan idag driver både Enköpings och Strängnäs bowling ihop. En av delägarna är Rikard Poikelas far, Ari Poikela. Han är en tidigare elitspelare inom bowling och som även drivit bowlinghall sedan 1996. "Och den tredje delägaren, Stefan Yngström, han har bland annat VM-guld i bowling" berättar Rikard Poikela.

Inför matcher vill han kunna erbjuda varmrätter och dryck till publiken i hallen.

Hur kommer det vara öppet?

– Lite beroende på bokningar. En av de två lokalerna, bowlingen eller restaurangen, kommer alltid vara öppen. Förutom att service mot alla utövare så är för mig fördelen att kunna driva krog kvällstid och helger.

Den officiella invigningen blir framåt hösten.

– Men restaurangen öppnar första gången 29 augusti i samband med Leksand möter Linköping i en träningsmatch, säger Rikard Poikela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!